Thursday, 27. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2021. USK
Islamska zajednica u Sanskom Mostu gradi vakufski tržni centar

Sanski Most naredne godine bit će bogatiji za novi veliki tržni centar u Hamzi-begovoj ulici, u sjeni istoimene džamije s četiri munare. Investicija je to od pet miliona KM, a centar će imati 9.500 metara kvadratnih korisnog prostora. Tržni centar gradi se na mjestu stare pijace, a investitor je Islamska zajednica koja ulaže finansijska sredstva Direkcije za vakufe Republike Turske. Gradnja je krenula u septembru 2021., a prvi kupci bi u novi centar trebali ući već u jesen 2022. godine.

Objekat je projektovan u stilu islamske arhitekture, a potpisuje ga domaći arhitekt Enes Kartal. Izvođač radova je sanska kompanija ErG Inžinjering i Inžinjering1 iz Jelaha.

Zbog ove vrijedne investicije u gradu na Sani boravili su direktor Generalne direkcije vakufa Republike Turske Burha Ersoj, kao i predstavnici Vakufske direkcije Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Oni su kazali da iako je realizacija ovoga projekta trebalo da počne prije nekoliko godina, u međuvremenu su se pojavili određeni problemi pa je došlo u pitanje njegovo ostvarenje.

“Poslije pomenute posjete otklonjene su sve prepreke i odlučeno je da se krene u raspisivanja tendera kojim će se odabrati izvođač radova, a vrijednost cjelokupne investicije, čiji će nosilac biti Medžlis Islamske zajednice Sanski Most, iznosit će pet miliona maraka. Ranije prezentovanim idejnim rješenjem predviđena je izgradnja višespratnog poslovnog objekta u čijem sastavu bi se nalazili prodajni prostori i drugi sadržaji, dok bi u prizemlju bili smješteni skladišta i parking mjesta”, sapćili su investitori.

Također, predviđeno je i uređenje okolnog prostora, gdje bi se uredile zelene površine, a zamišljeno je da ovo bude najmodernija tržnica u Bosni i Hercegovini.

 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision