Utorak, 14. Januara 2020.
Unsko-sanski kanton 16° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Januara. 2020. Bosna i Hercegovina
Inzko ponovo naljutio vlasti RS-a, u izvještaju za UN posvećuju mu čitavo poglavlje
Ova Dodikova poruka Inzku izrečena jučer pretvorila se u zadatak za Vladu RS-a da u narednom izvještaju koji će uputiti Vijeću sigurnosti UN-a posveti čitavo jedno poglavlje visokom predstavniku u BiH.

U Vladi RS-a je za Večernje novosti potvrđeno da će “posebno biti obrađene Inzkove netačne izjave o državotvornom statusu RS-a”.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su važni stavovi RS-a koji se iznose u izvještajima Vijeću sigurnosti UN-a “da bi svi koji se interesuju za sitaciju u BiH imali cjelovitu sliku, a ne jednostranu, kako to prikazuje Inzko”.

S druge strane, pak, izvještaj visokog predstavnika UN-u je jedini koji se podnosi na osnovu Općeg okvirnog sporazuma za mir i Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Inzko se u subotu javno osvrnuo na sračunato pogrešne izjave i poteze organa vlasti Republike Srpske u vezi s neustavnim obilježavanjem Dana RS-a 9. januara.

“Proslavljanje Dana RS-a 9. januara pokazuje očigledno nepoštivanje vladavine prava i otvoreno nepoštivanje sudskih odluka. Ustavni sud BiH odlučivao je o usklađenosti 9. januara kao Dana RS-a s Ustavom BiH te utvrdio da je obilježavanje tog dana neustavno”, naveo je Inzko.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision