Četvrtak, 1. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 22° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Avgusta. 2019. Bosna i Hercegovina
Incel: Tužilaštvo utvrđuje ko je odgovoran za kontaminaciju piralenom

Inspekcija rada Republike Srpske počela je kontrole subjekata koji rade u poslovnoj zoni “Incela”, potvrđeno nam je u Inspektoratu Republike Srpske.

Ranijom hemijskom analizom zemljišta, koja je obavljena na ukupno 52 lokacije u “Incelu”, na dvadeset i jednoj lokaciji otkriven je piralen u prekoračenim vrijednostima. Na tim lokacijama posluje ukupno šest poduzeća.

Policija i nadležno Tužilaštvo utvrđuju da li postoji bilo čija krivična odgovornost zbog zagađenja piralenom u poslovnoj zoni “Incel”. Svi nalazi se daju MUP-u i Tužilaštvu, potvrdio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Provjereva se da li preduzeća provode mjere koje su definisane aktom o procjeni rizika, da li su radnici išli na periodične ljekarske preglede i kada.

Akcenat je, naravno, na poslodavcima kod kojih je na osnovu analiza utvrđeno povećano prisustvo različitih zagađujućih materija. Inače, na pojedinim lokacijama u poslovnoj zoni “Incel” utvrđeno je da kancerogenog ulja piralen ima čak tri hiljade puta više nego što je dozvoljeno.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision