Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Novembra. 2021. Sport
Idemo nezaustavljivo ka dnu: Zmajevi su u kvalifikacijama osvojili samo bod više od Andore

Andora, San Marino, Gibraltar, Lihtenštajn i slični nogometni patuljci su godinama kvalifikacije za svjetska i evropska prvenstva završavali sa mizernim brojem osvojenih bodova. Od sada je u njihovom društvu i Bosna i Hercegovina.

Zmajevi su kvalifikacije za Mundijal u Kataru završili na pretposljednjem mjestu grupe D sa samo jednom pobjedom i sedam osvojenih bodova.

Koliko je ukupni bodovni saldo Zmajeva mizeran najbolje ilustruje podatak da je Andora osvojila samo jedan bod manje.

Manje od naše selekcije bodova su sakupili samo još Kosovo (5), Kipar (5), Malta (5), Estonija (4), Farska Ostrva (4), Bjelorusija (3), Litvanija (3), Kazahstan (3), Azerbejdžan (1), Moldavija (1), Lihtenštajn (1), San Marino (0) i Gibraltar (0). Sve sami nogometni patuljci.

No, i neki dojučerašnji patuljci su nadmašili Zmajeve. Luksemburg je, primjera radi, u izuzetno teškoj grupi sa Srbijom, Portugalom, Republikom Irskom i Azerbejdžanom osvojio dva boda više od Zmajeva.

Više bodova od Zmajeva osvojili su i Slovenija (14), Slovačka (14), Armenija (12), Crna Gora (12), Sjeverna Irska (9), Latvija (9) i Bugarska (8).

Kada je u pitanju broj ostvarenih pobjeda, naša selekcija je na samom dnu. zmajevi su upisali samo jednu pobjedu, a jedino lošiji od njih su Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, San Marino i Lihtenštajn koji nisu nijednom slavili.

Isto pobjeda kao BiH imaju Kosovo, Litvanija, Estonija, Bjelorusija, Farska Ostrva, Kipar i Malta.

Zaključak se nameće sam od sebe: Skoro svi napreduju, samo mi nazadujemo. Do kada, vidjet ćemo. I da li do samoga dna, ako već nismo već na njemu.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision