Friday, 25. June 2021.
Unsko-sanski kanton 31° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Maja. 2020. Region
Hrvatskoj od EU čak 10 milijardi eura pomoći, od čega 7,3 milijarde ne moraju vratiti
Evropska komisija predstavila je plan pod nazivom “EU sljedeće generacije”, koji ima planiranih 750 milijardi eura podrške članicama, a izaći će i s prijedlogom za alociranje 1.100 milijardi eura u okviru višegodišnjeg finansijskog okvira.

Plenković je na konferenciji za medije kazao kako su dokumenti što ih je ranije tokom dana predstavila predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, a posebno plan ekonomskog oporavka EU, važni za sve države članice pa tako i za Hrvatsku.

“Posljedice ove krize su bez presedana i to pokazuje koliko su važni evropska solidarnost, zajedništvo i vodstvo”, kazao je Plenković dodajući kako je i za sve one koji u to sumnjaju ovo dokaz koliko je dobro biti članica Evropske unije u situacijama poput sadašnje.

Za Hrvatsku je predviđeno nešto više od 10 milijardi eura, od čega su 7,3 milijarde bespovratna sredstva, a 2,65 milijardi su mogući krediti.

Bespovratna sredstva, kako je pojasnio, ići će uobičajenom metodom, a krediti ovisno o potrebama. Oni će biti povoljniji jer se odobravaju na nivou cijele EU, a ne za svaku državu pojedinačno. Vremenski period važenja ovih mjera je četiri godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision