Saturday, 22. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2021. Region
Hrvatskim policajcima zbog nasilja nad migrantima izrečen uvjetni prestanak radnog odnosa

Prvostupanjski disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stupnju kaznu uvjetnog prestanka radnog odnosa trojici hrvatskih interventnih policajaca koji su sudjelovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH zbog čega su početkom listopada udaljeni s dužnosti, doznaje se u MUP-u.

Uvjetni prestanak radnog odnosa znači da im je dat rok unutar kojeg ne smiju napraviti nikakvu drugu povredu radne discipline, no odluka još nije konačna jer sve stranke u postupku imaju pravo na žalbu Drugostupanjskom disciplinskom sudu u sjedištu Ministarstva.

Trojica hrvatskih policajaca još se neće moći vratiti na posao jer su početkom listopada kad se u javnosti doznalo za taj slučaj udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

S dužnosti su udaljeni 8. listopada te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak nakon što je u medijima objavljena snimka na kojoj maskirane osobe odjevene u dijelove policijske odore tuku migrante na granici s BiH.

Ravnatelj policije Nikola Milina tada je izvijestio da su trojica policajaca udaljeni s dužnosti i da protiv njih slijedi disciplinski postupak, a nakon što je radna skupina otkrila da su na snimci službenici interventne policije.

Njihovo ponašanje ocijenio je kao težu povreda službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Tada je utvrđeno da je riječ o trojici policajaca koji su “postupali” u radno vrijeme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane odore, kazao je Milina.

Vezano uz navedeni događaj provode se i izvidi, prenosi Hina.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision