Utorak, 13. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Avgusta. 2019. Region
Hrvatska: Vozači autobusa najavili obustavu prijevoza

Javno-linijski prijevozi diljem Hrvatske mogli bi biti obustavljeni, upozorili su iz udruge sindikata vozača i prometnih radnika HR te Sindikata prometa i veza HR.

U svojem priopćenju ističu kako su prije nekoliko dana poslali dopis predsjedniku vlade te kako su u međuvremenu sindikati zaposlenih u njihovim tvrtkama najavili štrajk upozorenja 23. 8. 2019. te obustavu prijevoza početkom školske godine.

“Situacija u javnom linijskom prijevozu je neizdrživa, a mi smo pritisnuti teškom situacijom na terenu. Rješenje je da se hitno sklope ugovori o javnim uslugama s prijevoznicima, te da se time osiguraju radna mjesta i zadržavanje radnika, jer uskoro ćemo u suprotnome ostati bez radnika, linija, a na kraju i prijevoznika”, kazali su.

“Jedan od preduvjeta, a koji je već trebao biti ispunjen, je da se donese Pravilnik o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, za koji je e-savjetovanje završilo 10.6.2019., a koji još nije objavljen”, poručuju u priopćenju.

Dodaju kako mole za hitan sastanak da vlada odredi na koji način će oni u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka od 30. 11. 2019.

Izvor: BHRT

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision