Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Novembra. 2021. Region
Hrvatska odgovorna za smrt male Afganistanke, aktivisti traže smjene u policiji

Aktivisti za ljudska prava angažirani na zaštiti izbjeglica zatražili su na konferenciji za novinare pred hrvatskom Vladom da premijer Andrej Plenković smijeni kompletan vrh Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Zahtjev je uslijedio jer je Europski sud za ljudska prava Hrvatsku proglasio odgovornom za smrt šestogodišnje Afganistanke na granici sa Srbijom 2017. godine.

Nevladine udruge angažirane na zaštiti iregularnih migranata zatražile su da premijer po političkoj i po zapovjednoj odgovornosti smijeni kompletnu liniju zapovijedanja u policiji, od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića do načelnika Uprave za granice Davora Ničena, a da se odgovorne i kazneno sankcionira.

„Da je policija poštivala ljudska prava, da je postupala po zakonu, da je omogućila pristup azilu, danas bi Madina imala 10 godina. Išla bi u osnovnu školu sa svojim vršnjacima, pisala zadaće i učila tablicu množenja. Policija je ovim činom skratila jedan život i prekinula jedno djetinjstvo. Zato oni koji stoje iza ovih politika i naredbi moraju odgovarati,“ poručila je aktivistica Sara Kekuš iz Centra za mirovne studije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision