Četvrtak, 20. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 9° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Februara. 2020. Bosna i Hercegovina
Hoće li Prijedlog zakona o Ustavnom sudu u Parlament BiH?

Klub SNSD-a i drugih srpskih predstavnika, zajedno s Klubom HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, danas bi trebalo da preda Prijedlog zakona o prestanku mandata stranim sudijama i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH, najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ukoliko Prijedlog zakona ne bude predat danas, to će, rekao je Dodik, biti učinjeno najkasnije sutra.

“Taj prijedlog je usaglašen i on će biti predat. Mi želimo da se u okviru procedura rješavaju ta pitanja. Ova kriza nedonošenja odluka može da bude završena samo ukoliko Ustavni sud poništi svoju odluku i ukoliko se izbace strane sudije. Inače, neće se moći donijeti bilo koja odluka na bilo kojem organu BiH – dakle u Predsjedništvu, Savjetu ministara i u Parlamentu BiH”, istakao je Dodik.

Danas bi, takođe, trebalo da bude održan sastanak Dodika sa funkcionerima iz reda srpskog naroda u institucijama BiH, na kojem će biti odlučeno da li će svoje neučešće u donošenju odluka svesti na niži nivo.

“Srbi su već duže vrijeme u ovoj BiH poniženi kao konstitutivni narod i kao RS. Pokušaj da se na ovaj način oduzme imovina samo je znak da se želi razgraditi RS. Nama je stalo do RS i mi je ne damo”, rekao je Dodik.

Sastanak bi trebalo da bude održan u 10.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision