Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 17° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Novembra. 2021. Svijet
Hladni rat Moskve i Washingtona: Početkom 2022. godine 27 ruskih diplomata mora napustiti SAD

Ambasador Ruske Federacije u SAD-u Anatolij Antonov govorio je o trenutnim odnosima između SAD-a i Rusije te je naglasio kako će se brojne ruske diplomate naći u problemu početkom 2022. godine te da im prijeti protjerivanje iz SAD-a.

U razgovoru za YouTube kanal Solovio Live, Antonov je rekao kako će do 30. januara 27 ruskih diplomata i članova njihovih porodica biti protjerano iz SAD-a do 30. januara 2022. godine.

“Naše diplomate su izbačene iz Sjedinjenih Američkih Država. Do 30. januara, velika diplomatska grupa, koju čini 27 članova ruske delegacije, uključujući i njihove proodice, napustit će državu”, rekao je Antonov.

Ruski ambasador je izjavio kako problem viza za ruske diplomate u SAD-u još nije riješen, a da se njihove porodice namjerno razdvajaju.

“Suočavamo se s ozbiljnim nedostatkom kadrova. Supružnicima se izuzimaju akreditacije, djeci su uskraćene vize. Ne razumijem na šta se cilja kada se primjenjuje ova politika razdvajanja porodica ruskih diplomata”, ističe ruski ambasador.

Ambasador se dotakao i atmosfere koja vlada u SAD-u kada je riječ o Rusiji.

“Skoro ništa se nije promijenilo. Atmosfera ovdje je i dalje zatrovana rusofobijom kako u medijima, tako i u Kongresu i administraciji predsjednika. To stvara prepreke za izgradnju rusko-američkih odnosa”, zaključio je Antonov.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision