Utorak, 19. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH o izmjeni poslovnika 20. novembra

Treća hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za srijedu, 20. novembra, sa samo jednom predloženom tačkom dnevnog reda -zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predlagači su poslanici Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić.

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i lideri Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) Mirko Šarović i Branislav Borenović prije desetak dana su izjavili da su podnijeli inicijativu za izmjene Poslovnika o radu kojima bi se osiguralo da se na vrijeme izvrši izbor radnih tijela (komisija) Doma, jer bez toga nije u potpunosti konstituirano najviše zakonodavno tijelo u zemlji.

Kako je tada rečeno, suštinski izmjene bi osigurale uvođenje još jednog člana u Poslovnik i predviđaju da ukoliko poslanički klubovi ne dostave imena članova komisija, tu obavezu izvrši Kolegij, a ukoliko oni to ne urade da se komisije oforme privremeno od onih poslanika čija su imena dostavljena.

Šef poslanika Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić prije nekoliko dana saopćio je da je taj klub, u dogovoru s klubom poslanika SNSD-a, predložio kandidate za komisije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

To su uradili, kako je navedeno, poštujući odluke Narodne skupštine RS-a „da se ne dozvoli usvajanje izmjena poslovnika čime se slabi pozicija RS u zajedničkim organima BiH“.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision