Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Jula. 2021. USK
Hapšenja zbog proizvodnje droge u Velikoj Kladuši

Na području Velike Kladuše, na zapadu Bosne i Hercegovine (BiH), pripadnici Granične policije BiH su uhapsili četiri osobe i zaplijenili velike količine opojne droge marihunana.

“Tokom akcije, slobode su lišene četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga. U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ističe se i da će nakon lišenja slobode osumnjičeni u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužiiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

Prilikom policijske akcije su otkriveni i specijalno napravljeni kapaciteti za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko tržištu u Bosni i Hercegovini i u zemljama Evropske unije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Evropskoj uniji, preduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnih droga u velikim količinama.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision