Petak, 17. Maja 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Maja. 2019. Region
Hajdari: Rama i Baša imaju politički dogovor

TIRANA – Šefica nove poslaničke grupe opozicione Demokratske partije u albanskom parlamentu Rudina Hajdari izjavila je danas da postoji tajni dogovor između albanskog premijera Edija Rame i lidera opozionih demokrata Ljuljzima Baše, prenosi portal a1on.

Hajdari i poslanici Demokratske partije koji nisu odustali od poslaničkih mandata, u parlamentu su zatražili objašnjenje od strane vladajuće većine, optužujući Ramu i Bašu da „ne misle na građane, već samo na svoju trgovinu“.

„U Tirani se odigrava ružan teatar. Rama i Baša su se dogovorili, ali ne za Albaniju i za Albance, već za svoje lične interese“, optužila je Hajdarijeva, ćerka jednog od osnivača Demokratske partije Azema Hajdarija, koji je bio ubijen ispred partijskog sedišta u septembru 1998. godine.

Opozicioni polsanici pitalu su šefa poslaničke grupe vladajuće Socijalističke partijeTaulanta Balu da li zaista postoji politički dogovor.

Bala je pokušao da objasni opoziciji da će lokalni izbori biti održani 30. juna, te da ne postoji nikakav dogovor između Rame i Baše.

„Izbori će biti održani 30. juna. To je nesporna činjenica koju niko ne može da pobije. Izbori će biti održani i ne radi se ništa što bi bilo u suprotnosti s albanskim ustavom. Mi nikada nećemo dati priliku Ljuljzimu Baše i njegovoj bandi huligana da uzmu državu kao taoca i da krše ustav Albanije. Naša bitka je za demokratiji i evropsku budućnost Albanije“, rekao je Bala.

On je izrazio uverenje da će „29. maja svi Albanci dobiti dobru vest Evropske komisije o dobijanju preporuke za početak pregovora za ulazak u EU“.

Istovremeno, Bala je ukazao da će zakazani protest opozicije 25. maja biti poslednji pokušaj huligana da blokiraju evropsku perspektivu zemlje.

Prema njegovim rečima, opozicija se odlučila za proteste iz straha, kako je kazao, od reforme pravosudnog sistema.

Za sada, niti Rama, niti Baša, nisu komentarisali optužbe da postoji nekakav dogovor između njih dvojice.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision