Friday, 30. July 2021.
Unsko-sanski kanton 25° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Jula. 2021. Region
Gužve prema moru, mogući zastoji

Pojačan je saobraćaj na putevima u smjeru mora, naročito na autoputevima A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmarališta, na naplatnim postajama te na graničnim prelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak vozila na pojedinim graničnim prelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Zbog održavanja triatlona županijska cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) biće zatvorena danas od 9 do 20,30 sati. Sjevernom trakom saobraćajnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja voziće se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog upozorenja od toplotnog talasa savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer a izbjegavaju vožnju i putovanje tokom dana kada temperature dosežu svoj maksimum, poručili su iz HAK-a.

Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tečnosti i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, poručuju.

Ako se tokom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite ljekarsku pomoć, navode iz HAK-a, prenosi Index.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision