Ponedjeljak, 24. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 13° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Februara. 2020. USK
Gradska uprava Bihaća naložila provjere diploma uposlenika u institucijama i javnim preduzećima
U uputstvu je navedeno kako će se vršiti provjere vjerodostojnosti diploma zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Bihaća, Gradskom pravobranilaštvu, javnim ustanovama, javnim preduzećima i drugim organima čiji je osnivač Grad Bihać ili se finansiraju iz Budžeta Grada Bihaća.

Cilj ove odluke jeste, kako je rečeno u uputstvu koje je potpisao gradonačelnik Šuhret Fazlić, vraćanje povjerenja građana u institucije Bihaća, otklanjanje bilo kakve sumnje i nedoumice o vjerodostojnosti diploma u Bihaću te slanje snažne poruke opredijeljenosti gradonačelnika za efikasnu i angažiranu borbu protiv korupcije.

“Gradonačelnik će prvi put izvršiti provjeru svih diploma za sve zaposlene u institucijama u kojima je osnivač ili se finansiraju iz budžeta, što će dovesti do egzaktne informacije da li unutar institucija postoje zaposlenici koji imaju nevjerodostojne diplome za poslove koje obavljaju”, kazali su iz Gradske uprave.

Institucije i javna preduzeća u vlasništvu Grada Bihaća dužni su na kraju svakog mjeseca dostaviti informaciju o izvršenim provjerama gradonačelniku, a po završetku provjera dužni su dostaviti konačni izvještaj koji će gradonačelnik predstaviti Gradskom vijeću Bihaća.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision