Ponedjeljak, 9. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2019. Zanimljivosti
Gradovi Irske među najtraženijim turističkim destinacijama u 2020. godini
Glavni grad okruga Rebel, Cork, u turističkom časopisu Days to Come svrstan je među šest najboljih destinacija za hipstere u 2020. godini.

Cork se nalazi na broju četiri iza grada Victoria u Kanadi, Napulja u Italiji i odredišta Nakazakicho u Osaki, u Japanu. Međutim, ova lokacija proglašena je privlačnijom za turiste “slobodnijeg duha” u odnosu na Glasgow i Arequipu u Peruu.

Časopis hvali Cork zbog cvjetanja gastronomske ponude, mnogobrojnih pivara i broja kvalitetnih festivala. Međutim, ostaje otvoreno pitanje zašto je to utočište hipstera?

Naime, ovaj grad ima unikatne, umjetničke četvrti, koje svim posjetiocima nude kulturne sadržaje upakovane u spoj historije i irske tradicije te autentičnu i nenadmašnu gradsku avanturu.

Opera House, Umjetnička galerija Crawford, Francuska crkvena ulica i pijaca Coal Quay Plaza posebno se spominju u recenziji časopisa Days to Come.

Što se tiče vremena koje je najbolje za posjetu, preporučuju period od maja do augusta, ali i jesenji i božićni period, piše Evoke.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision