Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Aprila. 2022. USK
Gradonačelnik Bihaća posjetio Muftijstvo bihaćko

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić pred predstojeći islamski praznik Ramazanski Bajram posjetio je u petak  hafiza Mehmeda ef. Kudića, muftiju bihaćkog… Dugogodišnja saradnja gradske uprave Bihaća i Islamske zajednice u BiH još jedanput je istaknuta kao primjer dobre prakse i međusobnog uvažavanja, a potvrda tome jeste i posljednja podrška Grada Bihaća u projektu rekonstrukcije zgrade muftijstva u Bihaću.

„Zadovoljstvo je i čast uvijek razgovarati sa našim muftijom ef. Kudićem a posebno u ovo vrijeme Ramazana kada su poruke činjenja dobra i međusobnog uvažavanja i poštivanja posebno istaknute u srcima vjernika. Također sam sretan što saradnja sa svim vjerskim zajednicama, a samim time i sa Islamskom zajednicom u BiH ogleda se u svim sferama rada Muftijstva i Medžlisa IZ Bihać i mi ćemo kao lokalna zajednica uvijek biti tu da podržimo projekte obnove ili izgradnje vjerskih objekata, te održavanja manifestacija koje baštine islamsku tradiciju i duh Bošnjaka ovog dijela Bosne i Hercegovine“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić zahvalio je gradonačelniku Fazliću na posjeti i podršci koju Grad Bihać pruža Islamskoj zajednici u BiH, naglasivši da odnos koji Grad Bihać ima prema svim vjerskim zajednicama u Bihaću je svijetli primjer i i putokaz kako se gradi suživot i međureligijska saradnja i uvažavanje svih naroda u Bosni i Hercegovini.

„Raduje spremnost gradskih vlasti da podrže u granicama svojih mogućnosti sve one projekte i ideje koje će osnažiti rad islamske zajednice u Bihaću i Muftijstva bihaćkog, a posebno u osmišljavanju i realizaciji vjerskih i kulturnih događaja za islamske vjernika u Bihaću i USK-a“ – kazao je muftija Kudić.

 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision