Petak, 20. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Septembra. 2019. USK
Građanski skup o migrantskoj krizi u subotu u Bihaću

Nakon duže rasprave i priprema, u organizaciji Vijeća građana Unsko-sanskog kantona (USK) u subotu, 21. septembra, bit će održana javna rasprava o migrantskoj krizi u USK.

Tim povodom, Vijeće poziva građane na javnu otvorenu i transparentnu raspravu o migrantskoj krizi koja potresa USK, a koja će biti održana u prostorijama Velika sale Doma kulture Bihać, s početkom u 17 sati.

Zbog lošeg društveno-sigurnosnog stanja građana, prije svega, Bihaća, Velike Kladuše, Cazina, Bosanske Krupe, Bužima, pa i drugih općina USK i enormnog priliva migranata, zakazana je javna rasprava čiji je cilj ukazivanje na aktivnosti i mjere koje bi bile u funkciji rješavanja postojećeg stanja, a uz uključivanje nadležnih organa i institucija kantona i države.

“Stoga, nakon diskusija i rasprava, te informacija o bezbjedonosnoj situaciji na području USK od pozvanih nadležnih organa policije i predstavnika Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom koja djeluje pod patronatom Vlade USK, pokrećemo inicijativu o formiranju naših građanskih operativnih i izvršnih tijela koje će u daljnjim aktivnostima predstavljati građane i rukovoditi svim daljnjim procesima koje će uslijediti nakon donošenja zaključaka i usvajanja odluka”, najavilo je Vijeće građana USK u saopćenju za javnost.

Vijeće građana USK djeluje pod pokroviteljstvom svojih okupljenih zainteresiranih članica koje su i pravno registrovani subjekti, uključujući i Regionalno udruženje ”Organizatori otpora Krajine’, koje je i pokrovitelj najavljenog skupa.

Vijeće građana odredit će radno tijelo koje će voditi javnu raspravu o migrantskoj krizi.

Regionalno Vjeće građana je osnovano 2013 godine i ima svoje podružnice, a djeluje u sklopu Vijeća Građana BiH. Radi se o asocijaciji utemeljenoj na građanskim inicijativima koja kao pokret okuplja organizacije civilnog društva, zainteresovana udruženja, građane, grupe građana na društvenim mrežama,političke partije-stranke i sva druga pravna i fizička lica koja se bave društveno angažiranim temama, navodi se u saopćenju.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision