Monday, 6. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Jula. 2021. Region
Građanima BiH za ulazak u Hrvatsku i dalje će trebati potvrda ili test

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović nakon užeg kabineta Vlade rekao je da su donijeli novu odluku o prijelazu granice, koja stupa na snagu od sutra, 1. jula, a vrijedit će do 15. jula.

– Osobe koje dolaze iz smjera trećih zemalja, a nalaze se na listi tzv. aneks prvi preporuka vijeća, one više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u RH, ali moraju predočiti jedan od tri dokaza, dodao je.

Istaknuo je i da će HZJZ na svojim internetskim stranicama redovno objavljivati popis zemalja na koje se primjenjuju posebne epidemiološke mjere.

– Mi sa svim ovim odlukama želimo najviše što je moguće kontrolirati epidemiološku situaciju, a granica u tome ima veliku ulogu u vrijeme sezone. Također, s ovom odlukom šaljemo jasnu poruku da nema nekontroliranog ulaska u RH, naglasio je ministar Božinović.

Dodao je i da je novost što će sva testna mjesta, ali i HZZO, od 2.7. izdavati i covid digitalne potvrde.

– Više niko ne može reći da je to neki problem, istaknuo je.

– Svi ćemo se riješiti ili na neki način pojednostaviti ove muke ako se vakcinišemo, jer to je jedini izlaz, zaključio je ministar Božinović.

Podsjećamo, ambasadori država članica Evropske unije odobrili su novu listu i sastavile novi spisak potencijalnih sigurnih zemalja za Covid-19, među kojima su Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo.

Reakcije na društvenim mrežama govore da građani Hrvatske nisu zadovoljni ovom odluke, te priželjkuju, radi ljetne turističke sezone, da Vlada Hrvatske u potpunosti ukine sve mjere prilikom ulaska u ovu zemlju.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision