Nedjelja, 21. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Godinu dana pandemije u BiH: Šta (ni)smo naučili?

Prije otprilike godinu dana proglašeno je stanje pandemije u Bosni i Hercegovini. Nizale su se konferencije za štampu kriznih štabova. Obavještavali su nas o svemu što smo već ionako znali. Glavna poruka svih tih ceremonijalnih obraćanja bila je “naredne dvije sedmice su ključne!”.

Danas nakon nešto više od godinu dana poruka je ista. Vjerovatno zato više i ne održavaju press konferencije u prisustvu novinara. Ipak, uzimajući u obzir ovaj period iza nas, vrijeme je da razmislimo o stvarima koje smo izgubili i koje (ni)smo naučili.

Radeći na osnivanju Ujedinjenih nacija nakon Drugog svjetskog rata, Winston Churchill je rekao da lideri “nikada ne bi smjeli dopustiti da dobra kriza propadne”. Tako je i ova trenutna kriza izazvana pandemijom COVID-19 pružila jedinstvenu priliku svima nama da napravimo iskorak ka prijeko potrebnim i često zanemarenim promjenama. Ipak, čini se da je ova prilika izgubljena i da nam je “dobra kriza” propala.

U nastavku ću pokušati ukratko navesti opažanja do kojih se može doći ako analiziramo dosadašnju situaciju. Neke probleme smo mogli riješiti u žaru krize, ali umjesto toga smo odlučili da ih nećemo rješavati, zanemarili ili aktivno odlučili da nećemo.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision