Thursday, 1. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Juna. 2021. Bosna i Hercegovina
Galić: Ojačati kapacitete za borbu protiv migrantske krize

Granična policija Bosne i Hercegovine izrasla je u prepoznatljivu, organizacijski i funkcionalno stabilnu agenciju bez obzira na sve poteškoće, a njen najveći problem i dalje je kadrovska nepopunjenost i nedostatak materijalno-tehničkih sredstava, posebno u vrijeme migrantske krize i pandemije virusa korona, izjavio je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

Obraćajući se na obilježavanju 21 godine rada Granične policije, Galić je rekao da je od samog početka migrantske krize Agencija prepuštena sama sebi, kao i da je lično upozoravao Ministarstvo bezbjednosti BiH na sve nedostatke i manjkavost postojećih zakonskih i podzakonskih akata, kao i pravilnika o njenoj unutrašnjoj organizaciji.

“Neophodno je raditi na jačanju kapaciteta Granične policije kako bismo se uspješno izborili sa migrantskom krizom, ali ni prije pet godina, ni do danas, nismo naišli na razumijevanje vlasti”, istakao je Galić.

Galić je izrazio nezadovoljstvo jer, povodom današnje svečane ceremonije nisu dobili podršku krovne institucije – Ministarstva bezbjednosti, te dodao da je Granična policija uvijek bila otvorena za saradnju, saopšteno je iz ove policijske agencije.

“Vjerujem da je upravo saradnja ključna u rješavanju mnogobrojnih pitanja, pogotovo globalnih problema sa kojima se suočavamo, a to je, prije svega, migrantska kriza, a onda pandemija Kovid-19 i drugo. U takvim globalnim izazovima, politička pitanja moramo ostaviti po strani i ulagati u to da BiH i njeni građani budu bezbjedni u svojoj zemlji”, istakao je Galić.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Nedeljko Jović rekao je da je Granična policija izrasla u profesionalnu agenciju i da je najbitnija karika u borbi protiv organizovanog kriminala, o čemu svjedoče i njene brojne akcije.

Na obilježavanju godišnjice Granične policije uručena su priznanja policijskim službenicima i zaposlenim, te zahvalnice predstavnicima agencija za sprovođenje zakona s kojima Granična policija sarađuje.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision