Tuesday, 29. November 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Oktobra. 2021. Sport
FS BiH: Čeferin dolazi u posjetu, prezentovat će ulaganje u razvoj fudbala u BiH

Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), ugostio je u ponedjeljak  u Nionu (Švicarska) delegaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) predvođenu predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Tema sastanka prevashodno je bila ulaganje u razvoj fudbalske infrastrukture sa posebnim naglaskom na rekonstrukciju 12 terena stadiona premijerligaških klubova, istakli su iz FS BiH. Nadalje su naglasili ”to je primarni projekat, za koji je UEFA dala punu podršku u realizaciji novom rukovodstvu Saveza, te nakon ovog slijede i drugi projekti koje je predsjednik Zeljković najavio na današnjem sastanku”.

“Zahvaljujem predsjedniku Čeferinu i UEFA direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, što su organizovali ovaj sastanak na kojem smo imali priliku otvoreno razgovarati i prenijeti neka naša zapažanja kao i predstaviti nove ideje i projekte koje planiramo u narednom periodu. Već je poznato da smo dobili podršku Evropske fudbalske asocijacije za naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, te smo danas precizirali pojedinosti oko kompletnog projekta. Podrška predsjednika UEFA-e Čeferina puno nam znači, razgovori su prijateljski i konstruktivni tako da ćemo uskoro organizovati i sastanak kod nas“, izjavio je Zeljković.

Čeferin će sa najbližim saradnicima posjetiti Bosnu i Hercegovinu, gdje će detaljnije predstaviti nove projekte i plan za ulaganja u razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini, naveli su u saopštenju za javnost iz FS BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision