Srijeda, 27. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Francuski desničar u Evropskom parlamentu ne želi BiH u EU, traži obustavu proširenja
Ovaj radikalni francuski političar koji je čak bio i nosilac liste Nacionalnog pokreta za Evropski parlament na prošlim izborima u inicijativi navodi da BiH i drugim zemljama u regionu nema mjesta u EU.

U svojoj inicijativi navodi da aktuelna migrantska kriza govori o neprilagođenosti balkanskih zemalja da se pridruže području u kojem ljudi uživaju slobodu kretanja, a to je EU.

U aktu je naveo da se BiH 15. februara 2016., osam godina nakon zaključenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prijavila za pristupanje Evropskoj uniji.

“Početna procjena Evropske komisje utvrdila je da zemlja nije ispunila niz kriterija koji se odnose na pravnu stečevinu EU, što znači da su potrebna značajna poboljšanja u oblastima informiranja i medija, socijalne politike, zapošljavanja i pravosudnog i sigurnosnog aparata. Što je još gore, procjena ekološke politike u zemlji bila je u potpunosti nespojiva sa standardima EU. Gotovo 34 miliona eura sredstava EU stavljeno je na raspolaganje Bosni i Hercegovini u tu svrhu od 2018. godine, a o aranžmanima o upravljanju migracijama zemlje raspravljalo se na plenarnom zasjedanju u Briselu u novembru 2019. godine”, istaknuo je Bardella.

Inače, ova inicijativa francuskog radikala dolazi nakon nedavne izjave predsjednika Francuske Emmanuela Macrona o tome da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision