Monday, 14. June 2021.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Federalna uprava policije: Apel i molba svim građanima FBiH

Obzirom na naglo pogoršanje epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, te nepovoljnu situaciju kada je u pitanju porast zaraženih, oboljelih i umrlih na području cijele BiH, Federalna uprava policije (FUP) apeluje na sve građane u FBiH da ozbiljno shvate ovu situaciju i poštuju sve mjere i preporuke nadležnih kriznih štabova, jer samo na takav način možemo svi zajedno uticati da se ova situacija stabilizuje.

“Posebno apelujemo na građane Kantona Sarajevo gdje je situacija možda i najteža, da poštuju odluku Vlade Kantona Sarajevo donesenu na osnovu preporuka Kriznog štaba Kantona Sarajevo, a koja se odnosi na mjeru o dvodnevnom lockdownu koja je započela 12.03.2021. godine u 20 sati, a završit će u ponedjeljak, 15.03.2021. godine u 7 sati”, kaže se u saopštenju FUP-a.

Naime, evidentno je da građani Kantona Sarajevo zbog ove odluke Vlade Kantona Sarajevo, borave i planiraju boravak van Kantona, na obližnjim izletištima, planinama ili pak u drugim gradovima s obzirom da ova mjera nije na snazi u drugim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a što može znatno uticati na brže širenje zaraze i još nepovoljniju epidemiološku sliku.

“Ovim putem molimo sve građane da imaju strpljenja, te da poštuju mjere i preporuke u pogledu smanjenja socijalnih kontakta, ograničenog kretanja, okupljanja, držanja propisane distance, nošenja zaštitne maske i sl.”, poručuju iz FUP-a.

Federalna uprava policije će u saradnji sa drugim nadležnim policijskim agencijama i nadležnim organima u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u slučaju potrebe poduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

(Vijesti.ba)

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision