Petak, 5. Juna 2020.
Unsko-sanski kanton 24° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Juna. 2020. USK
Fazlić: Žao mi je zbog ostavke Radončića, ne smijemo dozvoliti stampedo na Bihać

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izrazio je žaljenje zbog ostavke ministra sigurnosti Fahrudina Radončića kazavši kako je on u kratkom periodu uradio dosta stvari koje su trebale davno biti urađene.

“Žao mi je, mislim da je radio dobro. Nažalost, trendovi su isti kada su migranti u pitanju i još dodatno se pogoršava situacija jer je predizborna godina i predizborne kampanje se grade na tome. Pozivam sve nivoe vlasti da se ovo tretira kao državni problem koji je i globalni i samo angažmanom svih nivoa vlasti to se može kontrolisati, zaustaviti ne možemo”, rekao je Fazlić.

Istakao je kako je potrebno zatvoriti granicu i osigurati povratak migranata u njihove matične zemlje te raditi na održavanju saradnje s Evropskom komisijom, USAID-om i UN-om na visokom nivou.

“Da nije pomoći tih ljudi mi bi bili prepušteni sami sebi”, rekao je Fazlić.

Naglasio je kako se ne smije dozvoliti stampedo migranata na Bihać.

“Moraju se iskoristiti svi potencijali. Ukoliko se to desi, ponavljam, spreman sam otvoriti još pet Vučjaka i da ih ‘trpamo’ na te lokacije”, rekao je.

Dodao je da njima problem stvaraju migranti koji nisu smješteni nigdje te da treba raditi na proširenju kapaciteta kampa Lipe jer ima potencijal.

Govoreći o tome što još nije ispoštovan zaključak Gradskog vijeća Bihaća i Vlade USK da se privatni smještaj za prihvat migranata Bira mora zatvoriti, poručio je kako to u ovom trenutku nema smila jer bi se u tom slučaju hiljada migranata našlo na ulicama grada što bi dodatno otežalo postojeću situaciju.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision