Ponedjeljak, 15. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Jula. 2019. Svijet
EU otvorila sjedište u Kuvajtu

Europska unija (EU) otvorila je sjedište u Kuvajtu, a kako je naglašeno to je učinjeno kako bi se ojačali odnosi s ovom zemljom.

Šeik Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, potpredsjednik kuvajtske vlade i ministar vanjskih poslova, izjavio je da predstavništvo EU u zemlji naglašava vrhunac uspješne saradnje.

Podvukao je da je Kuvajt u EU ključni partner u trgovini, ulaganjima, energetici, obrazovanju, zdravstvu i mnogim drugim sektorima, prenosi Xinhua.

Kuvajt i Evropska unija napravili su iskorake u dijalogu o pitanjima kao što su sigurnost, razvoj energije i ljudskih resursa, a Kuvajt računa i na napore EU u toj regiji za postizanje mira te šeik dodaje da Kuvajt takvu odgovornost dijeli s Evropskom unijom.

Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogerini naglasila je da nakon što je EU pokrenula punu diplomatsku prisutnost u Kuvajtu, sada se otvara novo poglavlje u partnerstvu.

Cilj je nastaviti jačanje političkog dijaloga i privredne saradnje, posebno podržavajući viziju Kuvajta do 2035. godine.

Ova delegacija EU treća je za saradnju u zemljama Zaljeva, budući da postoje dvije delegacije u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision