Saturday, 23. October 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Oktobra. 2021. USK
Epidemiološka situacija na području USK nije dobra, povećan je broj hospitaliziranih pacijenata, ali i broj smrtnih ishoda

U USK u posljednja dva mjeseca 144 pacijenta bila su hospitalizirana u Kantonale bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, a čak 62 ih je umrlo od posljedica zaraze koronavirusom. Ovi zabrinjavajući podaci ukazuju na pogoršanje epidemiološke situacije u USK, ali i potvrđuju i činjenici da na hospitalizaciju uglavnom dolaze pacijenti koji nisu primili vakcinu.

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona pozvali su građane na pridržavanje svih epidemioloških mjera ali i vakcinisanje.  Inače do sada je u USK stiglo 71.848 doza vakcina protiv koronavirusa, a vakcinisano je nešto od 20% stanovništva, što je još uvijek malo da bi se govorilo o kolektivnoj zaštiti stanovništva.

U Kanton će i dalje dolaziti vakcine ali je ostao problem njihovog skladištenja jer, Prema riječima dr. Zarine Mulabdić u Unsko -sanski kanton se većinom dostavljaju vakcine koje građani ne žele da prime, te ih domovi zdravlja ne potražuju i nemaju ih gdje skladištiti. S druge strane, dodaje Mulabdić, ne dobivamo Pfizer vakcine za koju su građani najviše zainteresovani..

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision