Utorak, 14. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Jula. 2020. USK
Epidemiološka situacija na području USK je i dalje stabilna

Iako je tokom vikenda u Unsko – sanskom kantonu zabilježen porast broja novozaraženih koronavirusom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna.  Tokom vikenda evidentirano je 16 novih slučajeva, od kojih su skoro svi uvezeni iz drugih zemalja, rečeno je na jučerašnjoj sjednici Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK.

Iz tih razloga Kantonalni krizni štab poslao je poruku poruka našim građanima da ne napuštaju BiH i da godišnje odmore provedu unutar svoje države.

Osim toga, raspravljalo se i o novim preporukama i naredbama Federalnog kriznog štaba koje se odnose na okupljanje i organizaciju javnih događaja.

Naredbom je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od minimalno jedan metar, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

Građanima, između ostalog, se preporučuje da zbog epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a s ciljem smanjivanja rizika od COVID-19, kao i zaštite ličnog  zdravlja. Provođenje ovih naredbi i mjera vrše sanitarni inspektori  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision