Tuesday, 27. September 2022.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Aprila. 2022. Zanimljivosti
Elon Musk ismijao Netflixov gubitak pretplatnika, ukazao na razlog koji ga čini “negledljivim”

Elon Musk ismijao je Netflixov gubitak pretplatnika u prvom tromjesečju 2022. godine tvrdeći da “virus osviještenog uma” čini streaming platformu “negledljivom” – aludirajući na to da se sadržaji prave s velikim oprezom da se nikog ne uvrijedi.

Netflix je u utorak objavio da je izgubio 200.000 pretplatnika, što je prvi put u 10 godina da je streamer prijavio pad pretplatnika. Nakon vijesti, dionice Netflixa pale su na najniži nivo u četiri godine.

Iako Musk nije detaljno objasnio zašto Netflixove emisije doprinose “virusu osviještenog uma” koji ubija streaming diva, složio se s jednim sljedbenikom koji je tvrdio da je “virus osviještenog uma najveća prijetnja civilizaciji”.

U kontekstu stavova i ponašanja, izraz na engleskom jeziku “woke mind” znači biti svjestan važnih činjenica i pitanja i aktivno voditi računa o njima. Netflix je nerijetko u svojim sadržajima “podilazio” osviještenosti i poštivanju najrazličitijih grupa ne želeći uvrijediti nikoga što je utjecalo na sadržaj.

Jedan od pratilaca je u komentaru dodatno pojasnio Muskove tvrdnje: “Nije samo Netflix. Filmovi općenito, videoigrice, TV, sve je zaraženo aktuelnim trendom koji je probudio smeće iz straha da ne uvrijedi zelenokosog čudaka. Više ništa originalno, osim medija koji izlaze iz mjesta poput Japana ili Koreje, ironično.” Musk je na ovo odgovorio: “Tačno.”

Izvršni direktor Netflixa Reed Hastings za gubitak pretplatnika okrivio je “veliku konkurenciju” (aludirajući na porast rivalskih platformi za striming kao što su Disney+ i HBO Max) i dijeljenje lozinki.Streaming gigant procjenjuje da više od 100 miliona domaćinstava besplatno koristi uslugu koristeći zajedničku lozinku.

Dok je Musk iskoristio priliku da ismijava Netflix zbog gubitka pretplatnika, on zapravo ima radni odnos sa streamerom.

Netflixova dokumentarna serija “Countdown: Inspiration4 Mission to Space” fokusirana je na Muskovu misiju SpaceX Inspiration4, dok je dokumentarni film “Return to Space” sve o Muskovoj aviokompaniji SpaceX.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision