Utorak, 8. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 17° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Septembra. 2020. Zanimljivosti
E-automobili: VW želi da prestigne Teslu

Volkswagen (VW) je u mogućnosti da prestigne kompaniju Tesla, kada je u pitanju broj e-automobila i razvoj softvera, saopštio je predsjednik radničkog savjeta, Bernd Osterloh.

“Ako Tesla postavi tri fabrike u kojima se može proizvesti 300 hiljada do 500 hiljada automobila, onda govorimo o između 900 hiljada i 1,5 miliona jedinca. Mi to isto želimo postići 2023. godine, a vjerovatno ćemo to uspjeti i ranije”, rekao je Osterloh u intervjuu za Welt am Sonntag.

Kako je objasnio, VW-ova modularna matrix platforma za električni pogon daje proizvođaču ogromnu prednost, jer na njoj može graditi bilo koje vozilo, bilo koje marke, prenosi Biznisinfo.

Osterloh očekuje da će inženjerska radna grupa Artemis, pod vođstvom Audijevog izvršnog direktora Markusa Duesmanna, uhvatiti korak sa Teslinim tehnološkim napretkom.

Nova Organizacija softvera za automobile, u kojoj su povezani svi softverski postupci proizvođača automobila, kako je dodao, pravi je korak u tom smjeru.

“Njihova je prednost što svoj softver već imaju u automobilima i koriste ga za prikupljanje podataka. Ali, ako mi svoj sistem unesemo u svoje automobile, imaćemo mnogo više podataka u kratkom vremenu”, zaključio je Osterloh.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision