Srijeda, 3. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Dvodnevna sjednica: VSTV BiH o radu predsjednika sudova i glavnih tužilaca

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine danas počinje dvodnevnu sjednicu na kojoj bi trebao da raspravlja o izvještajima o radu glavnih tužilaca i predsjednika sudova za prethodne dvije godine.

Riječ je o izvještajima o radu u 2019. i 2020. godini predsjednika sudova i glavnih tužilaca o čijem radu VSTV donosi mišljenje – Suda BiH, Tužilaštva BiH, Vrhovnog suda Republike Srpske, Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Vrhovnog suda Federacije BiH, Tužilaštva Federacije BiH, te Apelacionog suda i Tužilaštva Brčko distrikta, saopšteno je iz VSTV-a.Dnevnim redom predviđena je i rasprava o reformskom programu VSTV-a koji je predložila Operativna ad hok grupa, kao i o informaciji o okončanim konkursima u kojima nije donesena odluka VSTV-a.

Drugog dana zasjedanja biće raspravljano o imenovanjima na pravosudne funkcije u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Vijeće bi trebalo da raspravlja i o informaciji o primjeni Kodeksa sudske i Kodeksa tužilačke etike, kao i o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka ocjenjivanja rada rukovodećih državnih službenika za ovu godinu.

Članovi VSTV-a raspravljaće i o izvještaju o radu Kancelarije disciplinskog tužioca VSTV-a BiH, kao i o skidanju tajnosti sa predmeta Kancelarije disciplinskog tužioca VSTV-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision