Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Septembra. 2021. Zanimljivosti
Dubai u oktobru otvara najveći panoramski točak na svijetu

Zvaničnici zaduženi za turizam u Dubaiju gotovo svakodnevno rade na širenju ponude na ovoj popularnoj lokaciji, a jedan od noviteta koji će javnosti biti dostupan od narednog mjeseca jeste i panoramski točak koji će ujedno biti najveći na svijetu.

Kako je saopćeno iz Dubaija, narednog mjeseca, tačnije 21. oktobra, na ovoj turističkoj lokaciji otvorit će se najveći točak za panoramsko razgledanje grada na svijetu visine 250 metara, što će predstavljati 80 metara više nego trenutno najveći panoramski točak u Las Vegasu.

“Rekordni Ain Dubai zasjenjuje ‘Singapore Flyer’, kao i popularno Londonsko oko, od kojeg će biti dvostruko veći”, naveo je direktor projekta Ronald Drake.

Konstrukcija Ain Dubaija imat će 48 zatvorenih kabina od kojih neke mogu primiti i do 40 putnika. Ukupno 1.750 zainteresovanih građana imat će priliku u jednom trenutku razgledati grad iz ovog veličanstvenog zdanja.

“Svaka kabina veća je od dva dvospratna autobusa. Na točku će biti dostupne tri vrste kabina, jedne će imati striktno posmatračku ulogu, druge će uključivati i pristup hrani i piću, a treća vrsta kabina definira se kao privatna i može se prilagoditi za večere, poslovne sastanke i druge događaje”, navodi Drake.

Osim toga, Drake je također saopćio kako će svaka vožnja trajati 38 minuta, prilikom čega će se pružati pogled kako na grad tako i na obalu Dubaija.

Otvaranjem Ain Dubaija, ova turistička lokacija nastojat će se pozicionarati u globalnom vrhu kada je riječ o ovakvoj vrsti turističke ponude.

“Fokus na turizmu bio je jedna og glavnih strategija Ujedinjenih Arapskih Emirata, a naročito Dubaija. Nestabilnost na tržištu nafte pokazala je kako Emirati moraju ojačati i druge sektore”, rekao je ekonomista Osman Khalid.

Otvaranje najvećeg panoramskog točka samo je nastavak aktivnosti na jačanju tzv. avanturističkog i luksuznog turizma u Dubaiju.

U julu 2021. godine, zvaničnici u Dubaiju pokrenuli su 200 metara dubok bazen s “podvodnim gradom”, a u proteklom periodu otvoren je i jedan od najdužih ziplinea na svijetu XLine.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision