Subota, 23. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Januara. 2021. USK
Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama na području USK počinje 25. januara uz pridržavanje dosadašnjih zaštitnih mjera

Drugo polugodište ovogodišnjeg obrazovnog procesa u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) počinje u ponedjeljak, 25. januara. Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK podržali su mišljenje iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo da se ostane pri dosadašnjim zaštitnim mjerama, odnosno sistemu odvijanja nastave od početka školske godine.

“Da bismo zadržali nešto stabilniju epidemiološku situaciju, odlučili smo se ne mijenjati sistem odvijanja nastave, s važećim zaštitnim mjerama od početka školske 2020./2021. godine. Dakle i dalje su na snazi preporuke o neophodnoj distanci između učenika, određenom broju djece istovremeno u učionici, te o skraćenom radnom vremenu”, izjavila je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona rečeno je kako će se sve preporuke Kriznog štaba uvažiti i primjenjivati.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision