Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Društvo novinara BiH: Uvrstiti novinare u prioritetne grupe za vakcinisanje protiv Kovid-19

Društvo novinara BiH uputilo je dopis nosiocima izvršne vlasti u BiH u kojem traži da se prilikom određivanja prioriteta za vakcinisanje protiv KOVID-19 novinari uvrste u grupu odmah iza medicinskih radnika i ugroženih grupa stanovništva.

U dopisu uopućenom predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji, ministarki civilnih poislova BiH Ankici Gudeljević i entitetskim premijerima Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, istakli su da su novinari u BiH od prvog dana pandemije izvještavali o borbi protiv KOVID-19, te da su jedna od rijetkih profesija koja niti jednog trenutka nije prekidala svoju djelatnost.

“Time su novinari dali nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji koronavirusa i svim društvenim posljedicama koje je ona izazvala”, istakli su iz Društva novinara.

Dodali su da je novinarstvo profesija u kojoj se ostvaruje veliki broj ličnih kontakata te da je, bez obzira na mjere lične zaštite, mogućnost infekcije veoma velika.

Kako su naveli, prema informacijama kojima raspolažu, radeći svoj posao, veliki broj novinara je obolio od KOVID-19, a bilo je i smrtnih slučajeva.

“Zato apelujemo na Vas da uvrštavanjem novinara u prirotetne kategorije za vakcinisanje protiv KOVID-19 zaštitite njihovo zdravlje i živote, te im tako omogućite da nastave obavljati svoj posao informiranja javnosti do konačne pobjede nad ovom bolešću”, naveli su u dopisu nadležnima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision