Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 18° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Novembra. 2021. Sport
Državno tužilaštvo upalo u Juventus: Pod posebnom istragom transfer Pjanića

Finansijska policija upala je danas u prostorije Juventusa, zbog navodne pronevjere 50.000.000 eura! “La Gazzetta dello Sport” izvještava da su predsjednik “Stare dame” Andrea Anjeli (Agnelli), potpredsjednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratiči (Paratici) i još troje čelnika kluba pod istragom zbog navodnog lažnog finansijskog obračuna.

Odnijeli dokumente o transferima

Italijanski istražni organi posjetili su kancelarije torinskog kluba, te odnijeli dokumente o transferima, fakture i finanskijske izveštaje, a istraga se odnosi na dobit od transfera igrača i menadžerskih naknada tokom sezona 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021.

Javno tužilaštvo otvorilo je dosije nakon istrage o slučajevima kapitalne dobiti u Seriji A, a pod posebnom lupom je transfer u kojem je obavljena razmjena našeg asa Miralema Pjanića i Artura Mela (Arthur), bivšeg igrača Barcelone, iz 2020. godine, piše Gazeta.

– Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izvještaje kluba odobrene od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovono sastavljanje finansijskih izveštaja.

Utvrđivanje krivčnog djela

U ovom trenutku aktivnosti su usmjerene na utvrđivanje krivčnog djela lažne komunikacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Razmatraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i usluge koje pružaju neki agenti uključeni u relativne posrednike, piše u zvaničnom saopćenju Javnog tužilaštva u Torinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision