Saturday, 18. September 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Septembra. 2021. USK
Domaći iznajmljivači i dalje izdaju sobe migrantskoj populaciji

Posljednjih mjeseci akcije Službe za strance i ovdašnje policije djelomično su polučile rezultate u smislu rasterećenja centra Bihaća kada je o migrantima riječ, a s time se slažu i u Kantonalnoj policiji. Međutim, incidenti su još uvijek normalna pojava, a migranti , poznato je,  ne žele biti na Lipi, a kako bi bili bliže Plješevici, odnosno granici sa Republikom Hrvatskom. To i dalje iskorištavaju domaći iznajmljivači i pored toga što vrlo često, nakon što ovdašnja Kantonalna inspekcija evidentira nezakonito iznajmljivanje migrantima, njihovi objekti budu zapečaćeni.

Trenutno se u Bihaću provode pečaćenja napuštenih objekata, a migrante koje se tu zateknu, šalje se na Lipu. Poznato je da tamo ne žele ostati, pa vraćajući se  u Bihać, vrlo često na livadama i neobrađenim površinama, ispod mostova i na sličnim lokacijama, postavljaju šatorska naselja.

Iako se rijetko spominje, i dalje je na snazi naredba Operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom Unsko-sanskog kantona, prema kojoj je strogo zabranjeno iznajmljivanje privatnih prostora migrantima, odnosno svima onim koji nemaju važeće identifikacione dokumente.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision