Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Dodik zatražio od Izetbegovića da se izvini Srbima

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik zatražio je od predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da se izvini Srbima zbog izjave date u emisiji “Dnevnik D” Federalne televiziije (FTV).

Izetbegović je gostujući u ovoj emisiji, 21. januara i komentirajući zašto Milorad Dodik govori o secesiji Republike Srpske (RS) naveo kako smatra da Dodik želi da “ostane upamćen kao neko ko je sačuvao duh toga.

“On je svjestan da to ne može uraditi”, kazao je Izetbegović, te dodao da “kažu nema loših naroda, ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran, jer on se (Dodik) dodvorava velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, sirovu politiku”.

Izetbegović je kazao i kako je svjestan da se radi o teškim riječima. “Neka su, to je tako”, rekao je Izetbegović i naveo kako glasači žele da se Dodik “bahato ponaša”.

Nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD u Banjaluci koja je sazvana, između ostalog, zbog Izetbegovićevih izjava, Dodik je kazao kako ga one ne iznenađuju i da nisu “ništa novo ni neočekivano”, te naveo kako, ukoliko se kaje, Izetbegović to i kaže.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision