Srijeda, 3. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 13° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
Dodik: Vojska neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Bosna i Hercegovina neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori kako se to navodi u zaključku Vijeća ministara, kojim se od ministrice odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za te namjene.

“Dobro se zna da je vrhovni komandant Oružanih snaga Predsjedništvo BiH i ja kao predsjedavajući Predsjedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog Denisa Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice”, rekao je Dodik za Srnu.

On je poručio da vojska neće ići na granice, te dodao kako je Zvizdićev prevashodni zadatak da traži rješenje kako da se migranti usmjere da idu prema Evropskoj uniji, što im i jeste željena destinacija, a ne kako da se zatvaraju granice prema našim susjedima.

Dodik je podsjetio da Vijeće ministara još nije dostavilo Predsjedništvu BiH sveobuhvatan izvještaj o migracijama. Kako je rekao, Vijeće ministara trebalo je da do 19. juna dostavi sređen dokument koji će obuhvatiti mjere u vezi sa migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu.

“Moramo imati efektivne, a ne militantne mjere koje nam predlaže Vijeće ministara, kao pomoćno tijelo Predsjedništva BiH i očekujem da to učine”, zaključio je Dodik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision