Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Dodik na sjednici Predsjedništva, imenovano Upravno vijeće CBBiH
Sinoć je održana hitna telefonska sjednica Predsjedništva BiH zbog imenovanja Upravnog vijeća Centralne banke BiH. Željko Komšić i Šefik Džaferović glasali su za imenovanje novog-starog sastava Upravnog vijeća, dok se par sati čekao glas trećeg člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Ipak, Dodik je uzeo učešće na sjednici Predsjedništva, iako je ranije tvrdio da će bojkotirati rad Predsjedništva kao i ostalih institucija BiH.

– Milorad Dodik je uzeo učešće u radu Predsjedništva BiH i glasao protiv prijedloga imenovanja – kratko je rečeno iz Komšićevog kabineta za “Avaz”.

Tako su potvrđeni članovi Upravnog vijeća Centralne banke BiH, Radomir Božić, Šerif Isović, Senad Softić, Danijela Martinović i Dragan Kulina. Inače, mandat članovima trenutnog Upravnog vijeća, kao i guverneru Centralne banke Senadu Softiću, isticao je danas.

Inače, visoki predstavnik Christian Schmidt održao je jučer u Sarajevu sastanak s guvernerom Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senadom Softićem.

Schmidt je naglasio potrebu za postojanjem jake i nezavisne CBBiH – dejtonske institucije koja štiti stabilnost monetarnog i finansijskog sektora BiH od svog osnivanja 1997. godine, čime direktno doprinosi sveukupnoj stabilnosti i razvoju zemlje – saopćeno je iz OHR-a.

(Vijesti.ba)

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision