Srijeda, 9. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Septembra. 2020. Bosna i Hercegovina
Dodik i Čović o funkcionisanju vlasti u BiH i izborima

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sastali su se juče u Mostaru. Sastanak je održan u Domu HDZ-a BiH. Razgovor je trajao svega desetak minuta, a po izlasku iz zgrade HDZ-a Dodik je kazao da su se dotakli tema o funkcionisanju vlasti.

Čović ni ovaj put nije stao pred kamere brojnih medija koji su čekali da čuju šta je bio ishod razgovora s Dodikom s kojim se susreo u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

No, to je učinio Dodik, ponovivši da SNSD ima dobru saradnju sa HDZBiH.  Rekao je da je sa svojim kolegom iz HDZ-a BiH razgovarao o situaciji u Bosni i Hercegovini i nadolazećim mostarskim lokalnim izborima.

– Očigledno da sporazum koji su postigli Čović i Izetbegović vezano za Mostar ima svoje elemente koji su za nas jako interesantni. Jedan od njih je i priča o Izbornom zakonu. Za desetak dana ističe rok u kome su oni trebali početi svoje razgovore oko Izbornog zakona. Dogovarali smo se kako zajednički djelovati i u Livanjskom kantonu. Kako raditi zajedno vezano za Dom naroda i Predstavnički dom – kazao je Dodik.

Čović i Dodik su najavili da u sljedećem periodu slijede učestaliji sastanci uz šire stranačke delegacije, kao i trilateralni sastanci s predstavnicima bošnjačkog naroda.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision