Ponedjeljak, 22. Februara 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Februara. 2021. Region
Direktor Torlaka: Proizvodnja vakcine osiguraće kontinuitet imunizacije
Direktor Instituta “Torlak” Vera Stoiljković izjavila je da bi proizvodnja vakcine u ovoj ustanovi značila da je ona građanima u svakom trenutku na raspolaganju, kontinuitet imunizacije nikada ne bi bio doveden u pitanje.

Stoiljkovićeva je potvrdila da je delegacija ruskih stručnjaka odobrila da na Institutu “Torlak” počne prva faza proizvodnje ruske vakcine protiv koronavirusa “sputnjik ve”, koja se odnosi na punjenje i pakovanje vakcine.

Ona ističe da će se to značiti da će se i proizvodnja odigravati na Institutu “Torlak”, a kojom brzinom će to ići, zavisi od vremena koje je potrebno da se proizvodni pogoni usklade sa proizvodnjom nove vakcine.

“Za drugu fazu potrebno je da, pre svega, započnemo razgovore. Mi o tome još nismo pričali. To je praktično početak proizvodnje ove vakcine. Da bi do toga došlo moramo da preuzmemo tehnologiju, moramo da napravimo nove pogone, da ih obezbedimo sa opremom i sistemima i odgovarajuće obučenim kadrom”, objašnjava direktorka Instituta “Torlak”.

Ona ističe da bi proizvodnja ove vakcine u Srbiji na Institutu “Torlak” značilo da je ovaj preparat uvijek na raspolaganju građanima i omogućilo bi da populacija bude zdravlja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision