Thursday, 27. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Danas sjednica Predstavničkog doma: Na dnevnom redu Prijedlog zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu je Prijedlog zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji predviđa kazne za uništavanje saobraćajnog znaka, zakazana je za danas u Sarajevu.

Ovaj zakonski prijedlog poslanika Damira Arnauta, koji će se na sjednici naći u prvom čitanju, podrazumijeva da novčanom kaznom od 400 do 1.000 KM bude kažnjen svako ko ošteti saobraćajni znak na način da prefarba latinični ili ćirilični natpis na znaku.

Na dnevnom redu sjednice je i Arnautova inicijativa kojom od Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara traži da u roku od 14 dana od usvajanja inicijative uspostavi postupak i otpočne proces izdavanja jedinstvenih kovid sertifikata sa “QR” kodom, sa ciljem njihovog korištenja van BiH.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje još nekoliko inicijativa, među kojima je inicijativa poslanika Saše Magazinovića, kojom traži da se Vijeće ministara zaduži da u roku od tri mjeseca u parlamentarnu proceduru dostavi zakonsko rješenje kojim se uvodi obavezan ljekarski pregled za izabrane i imenovane zvaničnike u institucijama BiH koji podrazumijeva posebno testiranje mentalno-psihološke sposobnosti za obavljanje javnih funkcija, kao i testiranje na psihoaktivne supstance.

Pred poslanicima će se naći i nekoliko izvještaja, među kojima je Specijalni izvještaj o efikasnosti zakonskih rješenja u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH, kao i izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2020. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 12:00 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision