Friday, 3. December 2021.
Unsko-sanski kanton -3° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Jula. 2021. Bosna i Hercegovina
Danas se obilježava 80. godina od antifašističkog ustanka u BiH

U Sarajevu i Drvaru danas će se obilježiti 80. godišnjica od antifašističkog ustanka u BiH, čime je počela oružana borba protiv fašističkih okupatora i državnih izdajnika.

SABNOR BiH će u Sarajevu obilježiti muzičkim programom 80 godina antifašističkog ustanka u BiH. Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da će na Spomenik žrtvama fašističkog terora biti položeni vijenci. “Nakon toga planirana je šetnja antifašista Titovom ulicom, od Spomenika žrtvama fašističkog terora do Radničkog doma, gdje će biti održana centralna manifestacija sa početkom u 12.00 sati”, dodala je Runić.

Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine u bivšoj Jugoslaviji obilježavao je godišnjicu oružane akcije koju su 27. jula 1941. godine izveli gerilski odredi Bosanske krajine. Oni su tada, uz pomoć seljaka iz okolnih mesta, napali i zauzeli Drvar i Bosansko Grahovo. Raspadom SFRJ praznik je ukinut, a u BiH se danas zvanično ne proslavlja ni jedan dan kao Dan ustanka, ali ga svake godine obilježava Savez antifašista i boraca Narodnoslobodilačkog rata , tako će biti i danas…

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision