Utorak, 14. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Jula. 2020. Bosna i Hercegovina
I dalje neizvjesno usvajanje budžeta, odgađanje izbora sve bliže!

Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu jedan je od dvije ta;ke dnevnog reda sutrašnje sjednice Predstavničkog doma PSBiH.

Hoće li biti budžeta i lokalnih izbora ove godine trebalo bi biti jasnije nakon ove hitne sjednice na kojoj ćemo i dobiti odogovor hoće li se ispoštovati dogovor stranačkh lidera iz Istočnog Sarajeva. Iz SNSD-a i HDZ-a koji su oborili budžet u prvom čitanju još nema zvaničnih stavova jesu li promijenili mišljenje.

Tada su usaglasili usvajanje budžeta Bosne i Hercegovine po skraćenoj proceduri do 21. jula, koji potom nije podržan. Za to vrijeme opozicione stranke sve nazivaju “navodnim festivalom demokratije”. Najavljuju jedinstvene proteste opozicije.

Zbog neusvajanja budžeta i dovođenje u pitanje održavanja lokalnih izbora opozicione Socijaldemokratska partija, Nezavisni blok, Naša stranka, Narod i pravda, Platforma za progres i Hrvatska stranka BiH odlučile su da će krenuti u jedinstvene proteste i očekuju da se sutra budžet usvoji. Konstantno su u kontaktu i održavaju online sastanke kako bi imali jeidnstven stav kada je riječ o ovim pitanjima.

Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine ponovo je pisano nadležnima u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ukazali su da potrebna sredstva za provođenje izbora nisu osigurana ni 66 dana nakon raspisivanja lokalnih izbora 2020. godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision