Subota, 7. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 24° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Decembra. 2019. Izdvojeno, Svijet
Džonson i Korbin u posljednjoj TV debati pred izbore

Britanski premijer i šef Konzervativaca Boris Džonson i vodja Laburista Džeremi Korbin sukobili su se oko Bregzita u posljednjoj televiziskoj debati uoči izbora u četvrtak, 12. decembra.

Tokom debate na Bi-Bi-Siju (BBC) koja je prenošena uživo, Korbin je u petak uveče rekao da će Laburisti okončati Bregzit tako što će dogovoriti novi sporazum koji će biti ponovo podnijet javnosti na izjašnjavanje na referendumu, uz opciju za ostanak u EU.

Džonson je rekao da je on izdejstvovao „divan sporazum“ i da će ga koristiti da izvede Veliku Britaniju iz EU 31. januara.

Medju drugim temama o kojima su razgovarali su nacionalna zdravstvena služba (NHS), bezbjednost i Sjeverna Irska.

Ocjena gledalaca poslije debate bila je da je Džonson bio ubjedljiviji.

Boris Džonson ostaje na vrhu anketa, sa oko deset procentnih poena prednosti za prijevremene izbore od 12. decembra, sazvane da se zemlja izvuče iz političkog zastoja koji je usljedio poslije referenduma o Bregzitu 2016. godine.

On ipak ostaje vodja koji dijeli zemlju i dalje podjeljenu oko Bregzita.

Naspram njega Korbin nastavlja vrlo ljevičarsku kampanju, obećavajući nacionalizacije i investicije u javne službe, da bi se okrenula strana deceniji štednje pod konzervativcima.

Korbin je juče iznio povjerljiv vladin dokument koji prema njemu dokazuje da premijer krije od Britanaca prave ekonomske implikacije sporazuma o razlazu sa EU. Taj izvještaj dokazuje da će biti „štetne“ carinske kontrole izmedju Sjeverne Irske i Velike Britanije poslije Bregzita, suprotno onome što tvrdi Boris Džonson. Džonson tvrdi da neće biti granice izmedju dvije teritorije podjeljene Irskim morem.

Džonson je odbacio ove Korbinove tvrdnje kao „apsurdne“ i rekao da sporazum koji je on postigao ne predvidja kontrole za robu.

Korbin, koji je jako kritikovan zbog neodlučnosti oko Bregzita je obećao da će ispregovarati novi sporazum sa Briselom i podnijeti ga na odobrenje na referendumu.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision