Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Novembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Džaferović razgovarao sa zastupnikom grupacije Socijalista i njemačkog SPD-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se sa zastupnikom grupacije Socijalista i njemačkog SPD-a u Evropskom parlamentu Dietmarom Koesterom. Razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Džaferović je naglasio kako vladajuće strukture u RS, na čelu sa Miloradom Dodikom, napadom na državne institucije nasrću na temelje mira u Bosni i Hercegovini.

Kazao je da zakoni koje najavljuje Dodik mogu biti provedeni samo uz protivpravnu primjenu sile, a protivpravna primjena sile protiv državnih institucija predstavlja frontalni udar na mir.

Član Predsjedništva BiH Džaferović informisao je Koestera o blokadama institucija koje već tri godine, u manjem ili većem intenzitetu, sa raznim povodima, vrše predstavnici entiteta RS, kroz nedolazak ili glasanje protiv svih odluka, čime se nanosi šteta državi i svim građanima.

Istaknuo je i da je blokada praćena unilateralnim nasrtajima na Ured visokog predstavnika, kao jedini ustavni mehanizam za deblokadu institucija.

Posebna pažnja posvećena je aktivnostima i planovima Evropskog parlamenta, a naročito grupe prijatelja Bosne i Hercegovine, u vezi sa stanjem u BiH i regionu zapadnog Balkana, saopćeno je iz Predsjedništva

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision