Friday, 30. July 2021.
Unsko-sanski kanton 20° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Jula. 2021. Bosna i Hercegovina
Džaferović: Izjave o ‘srpskom svijetu’ podsjećaju na 90-te

Izjave o “srpskom svijetu” podsjećaju na 90-e godine, ocijenio je u utorak 20. jula član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, i dodao da je riječ o zagovornicima nakardne, fašistoidne ideje čije se posljedice mogu vidjeti u Prijedoru gdje je u utorak ukopano 12 žrtava iz proteklog rata.

“Svi kreatori te velikodržavne politike trebaju uvijek imati na umu dvije stvari kada je u BiH u pitanju – kako su završili oni koji su takve politike zagovarali u prošlosti. U Hagu i na smetljištu historije. Neka dobro znaju da mi više nikada sebe nećemo dovesti u poziciju da budemo iznenađeni”, rekao je Džaferović.

Reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o “ujedinjenju srpskog svijeta”, Džaferović je istakao kako su “zagovornici te nakaradne, fašistoidne ideje mnogo slabiji, a BiH mnogo jača”.

Vulin je u nedjelju 18. jula na skupu povodom 13. godišnjice Pokreta socijalista čiji je lider, rekao da je “zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog svijeta – da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision