Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Džaferović: Dodik je poražen u Predsjedništvu

“BiH će prvi put imati priliku da aplicira za ovu treću generaciju IPA 3 fonda koji iznosi 14,2 milijarde eura”, istakao je  predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

“Ovo je okvirni sporazum. Biće potrebno zaključiti za svaku oblast posebne sporazume. Oni se odnose na podršku državama aspiranticama i onim koje su kandidati za članstvo u EU, za pomoć njihovim institucijama u oblastima vladavine prava, funkcioniranja institucija, zaštite ljudskih prava, dobre uprave. Dakle, radi se o jednom vrlo važnom projektu koji iznosi 14,2 milijarde eura za sve države i koliko će BiH iz toga povući sredstava zavisi od konkretnih projekata i inicijative koja će dolaziti sa naše strane. Prije nekoliko dana sam dobio pismo iz Delegacije Evropske komisije vezano za taj sporazum i odmah nakon što je to stiglo ja sam to smatrao hitnim poslom, zakazao sam vanrednu sjednicu Predsjedništva koja je danas održana i Predsjedništvo BiH je uradilo svoj dio posla. Cilj je da se do godišnjih odmora ovo odobri i u Parlamentu BiH.”O jučerašnjem  zasjedanju kaže da je bila jedna specifična situacija.

“Obavili smo sjednicu telefonski, kao i mnogo puta do sada, uz pisane saglasnosti vezano za ovaj dokument. Inače, danas su opravdano odsutni bili oba druga dva člana Predsjedništva. Dodik inače dolazi na sjednice redovno, zauzima i prezentira stavove koji su nakaradni doduše, ali to radi na jedan način koji ne remeti red u radu Predsjedništva.”

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision