Četvrtak, 11. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Marta. 2021. Region
Crna Gora pooštrila mjere i zatražila pomoć EU i NATO u borbi protiv epidemije
Crnogorski zdrastveni sistem je pred pucanjem, utvrdio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u u pismu šefovima diplomacije zemalja Europske unije i NATO-a, zatraživši od njih da hitno pomognu Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa, prenijeli su u srijedu podgorički mediji.

U pismu crrnogorskog šefa diplomacije od 4. marta, kako piše dnevnik Pobjeda, on je zatražio od zemalja članica da, ukoliko su u mogućnosti, u Crnu Goru hitno pošalju liječnike, tehničare i ostalo medicinsko osoblje.

Apelom, o kojem ranije nije bila informirana crnogorska javnost, traži se podrška u okviru Mehanizama civilne zaštite (EU Civil Protection Mechanism) da bi se epidemija u Crnoj Gori pokušala staviti pod kontrolu te se navodi kako je pomoć kroz slanje liječnika i ostalog medicinskog osoblja hitno potrebna.

Crna Gora je trenutno jedna od zemalja koja je najozbiljnije pogođena koronavirusom u Europi, bilježi visoku razinu lokalne transmisije kao i veliki broj hospitaliziranih pacijenata u svim dijelovima zemlje, “a liječnici i medicinsko osoblje su gotovo iscrpljeni”, upozorio je Radulović dodajući da “situacija uzima danak i u velikom broju žrtava”.

Crnogorske zdravstvene vlasti odlučile su u srijedu zatvoriti obrazovne institucije, vrtiće i škole, a nastava će se odvijati preko inteneta, pooštrivši postojeće epidemiološke mjere koje su predviđale zabranu rada ugostiteljskih objekata, policijski sat od 21 navečer do 5 sati ujutro, te zabranu međugradskog kretanja stanovništva.

Također, od sutra će biti zatvoreni trgovinski centri, kladionice i dječja igrališta u većem dijelu Crne Gore.

Crna Gora kasni s cijepljenjem, na što je utjecala i promjena vlasti, a prethodna i sadašnja vlast prebacuju krivicu jedni na druge. Nova vlast dogovorila je kupovinu 50.000 doza ruskog cjepiva, a u tijeku su pregovori za još 200.000.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision