Tuesday, 28. March 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Februara. 2023. Bosna i Hercegovina
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s Odborom za spoljne poslove Senata SAD 

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić sastali su se juče  u Washingtonu sa članovima Odbora za spoljne poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država,

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na sastanku razgovarano o aktuelnim spoljnopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i bezbjedonosnim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se američkim senatorima na interesovanju, kao i pomoći koju Sjedinjene Američke Države u kontinuitetu pružaju institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku, te da to predstavlja pozitivan pomak.

“Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za BiH, te izrazili opredijeljenost ka sprovođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision